LE TAILLON - EL TALLÓ

Cap de setmana, 15, 16 i 17 de juliol de 2011

SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament) a les 4 de la tarda del dissabte dia 15.
ACCÉS: Bordils – Perpignan – Narbonne - Carcassonne – Toulouse – Tarbes – Lourdes - Gavarnie (uns 520 km.). (amb vehicles propis). Arribada prevista a Gavarnie entre nou i deu de la tarda. Cal comptar un cost aproximat de 160 euros per vehicle entre anar i tornar (autopista i gasoil/gasolina). Allotjament a Gavarnie (Càmping “Le Pain de Sucre”).
LOCALITZACIÓ: Departament de Hautes Pyrénnées a la regió de Midi-Pyrénnées (Estat Francès)

RECORREGUT DE DISSABTE (7 DEL MATÍ): Gavarnie – Col de Tentes – Col de Boucharo (Bujaruelo) – Torrent – Bretxa de Roland – Falsa bretxa – Taillon i retorn.
DURADA: unes 7 hores més les parades.
DESNIVELL: uns 870 metres de desnivell acumulat.
DIFICULTAT: Alta.

RECORREGUT DE DIUMENGE MATÍ: Gavarnie – Cirque de Gavarnie. Es tracta d’un camí planer i fàcil però molt bonic.
DURADA: unes 3 hores més les parades.
DESNIVELL: uns 230 metres de desnivell acumulat.
DIFICULTAT: Baixa.
La ruta del diumenge no s'ha pogut fer a causa del mal temps

INSCRIPCIONS:
Les inscripcions ja es varen fer d’acord amb un programa previ, això no obstant, si algú més hi està interessat, us podeu posar en contacte amb nosaltres per veure si encara és possible participar en la sortida.

DESCRIPCIÓ:
Amb el Taillon entrem en el mon particular dels cims de 3000 metres dels Pirineus. En comparació amb els Alps, els relleus són generalment més erosionats (cosa lógica per una cadena montanyosa més antiga). Però hi ha abundància de crestes, petites collades i piques. Tenim aquí un univers de contrastos i trastorns geològics. En particular, el massís de Gavarnie, dins el qual trobem el Taillon al seu extrem oest. Pujar-hi permet admirar l’excepcional circ de Gavarnie així com dues veritables glaceres pirenenques: “Glacier des Gabiétous” i Glacier du Taillon”. Sorprèn precisament que el clima permeti mantenir glaceres a menys de tres mil metres.

Es pot anar amb vehicle fins al Coll de Tentes on hi ha un pàrquing gran. A partir d’aqui, a peu per una carretera tallada s’arriba al Coll de Boucharo (Bujaruelo), on girarem a l’esquerra i es segueix un camí fins a un torrent que en algun punt pot formar salts d’aigua. Travessem amb ajuda d’una cadena i continuem pujant. A la dreta queda la glacera del Taillon i de seguida s’arriba al coll de Serradets, i al refugi del mateix nom. Veurem el circ, el salt d’aigua i la bretxa de Roland. Pujant per la tartera fins arribar al resalt de roca, travessarem el que queda de glacera de la bretxa i l’enfilarem per un camí que fa esses i que puja molt ràpidament. A continuació girem a la dreta cap al Taillon, vorejant la carena per la vessant espanyola. Passarem per l’anomenada falsa bretxa, i per un camí de pedreta petita s’arriba a dalt del cim.

Es tracta d’una ruta d’una dificultat modarada però cal prestar atenció a passatges rocosos i a la proximitat de les glaceres.




Fotos cedides per Imma Jou










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada