Els cingles de Busa

11 i 12 de juny de 2011


SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament) a les 5 de la tarda del dissabte dia 11.
ACCÉS: Bordils – Besalú – Ripoll - Berga – La Valldan - Navès (uns 157 km.). (amb vehicles propis)
LOCALITZACIÓ: Solsonès.
RECORREGUT DE DIUMENGE (7 DEL MATÍ): Sant Lleïr – St. Pere de Graudescales – Les Collades -St. Cristòfol de Busa – La Llebre - El Cogul (1526 m.) - Mirador de la Creu de Busa - El Capolatell - Mirador de la Creu de Busa - La Vila - La Bartolina – Can Orriols - Can Solà - St. Lleïr.
DURADA: unes 6 hores més les parades.

DESNIVELL: uns 1050 metres de desnivell acumulat.
DIFICULTAT: Alta (22 km. aprox.)
INSCRIPCIONS: Imprescindible fer-ho abans de la mitjanit de dijous dia 9 de juny.

ALLOTJAMENT:

Inicialment està previst un allotjament al costat mateix del camí on hem de passar. Es tracta d’una casa rural “El Pujol” amb capacitat limitada. El preu és de 45 euros per persona on s’inclou sopar, allotjament i esmorzar. En funció del nombre de participants podem estudiar solucions alternatives però com a referència cal considerar la hipòtesi de la casa rural “El Pujol”.

DESCRIPCIÓ:

La serra de Busa s'estén des de la Vall d'Ora a l'Est fins a la del Cardener a l'O. Forma un ampli altiplà, d'uns quatre quilòmetres de llarg per dos d'ample, anomenat Pla de Busa i tallat per tots costats per impressionats cingleres. El Cogul, és el cim més alt de la serra i ofereix magnífiques vistes.
La ruta que farem constitueix una magnífica excursió de mitjana muntanya que permet recorre el Pla de Busa i la carena de la serra de Busa amb espectaculars estimballs. L'església romànica de St. Cristòfol de Busa, situada al centre del a de Busa, i el convent de St. Pere de Graudescales que visitarem abans de pujar a l'altiplà.
A més, l'itinerari té un interès històric afegit: durant la Guerra del Francès, el Capolatell va ser utilitzat com a presó, ja que la seva situació separat de la resta de la serra i envoltat de parets verticals, feia que els presoners no podien escapar, sinóera saltant al buit dels cingles.























Fotos cedides per Rosa Palomeras i Josep Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada