Sortida a Santa Bàrbara (Anglès)


Diumenge, 1 de desembre de 2019SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament) a les 8:00 del matí. / Sortida alternativa al parc de la font del Canyo d’Anglès a les 8:45.
ACCÉS: Bordils a Anglès amb vehicles propis.
LOCALITZACIÓ: Selva.
RECORREGUT: Anglès (Parc de la Font del Canyo) – Ruïnes de les Mines del Sant Pare – Església de Sant Amanç – La Rocassa – Ermita de Santa Bàrbara – Pla de Llancers - Anglès
DURADA: unes 4 hores més les parades.

DESNIVELL:  uns 740 metres de desnivell acumulat.
DIFICULTAT:  Mitjana. 14,7 km.
INSCRIPCIONS: No cal inscriure’s excepte qui opti per anar directament a Anglès per tal de posar-nos-hi en contacte.DESCRIPCIÓ:

L'inici d'aquesta ruta circular és al Parc de la Font del Canyo d'’Anglès.
Després de passar-hi, al final trobem la font que li dona nom, i seguint arribarem a les ruïnes de les Mines del Sant Pare que són un conjunt d'edificacions fetes bàsicament de rajols. Primer trobarem les ruïnes del que foren les cases dels miners i dels dirigents de l'empresa que explotava les mines, i a continuació trobem les estructures dels antics magatzems de la companyia al voltant del pou principal, que desguassa cap a l'actual font del Canyo. Es deien així perquè era producte d'una donació per testament al 1871, eren propietat del Papa de Roma i administrades pel bisbat de Girona. Les darreres vagonetes de la mina es tragueren al 1930, any del seu tancament.

Continuant arribem a l'Església de Sant Amanç. Aquesta edificació està catalogada com a patrimoni arquitectònic pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
L'edifici és d'estil romànic, i l'aplec de Sant Amanç se celebra a les darreries de setembre. Aquest aplec l'organitza la mateixa associació que s'encarregava de la molt bona restauració de l'ermita, que finalitzaren l'any 2014.
Seguint per pista i pujant la muntanya de Santa Bàrbara ens aturem a un sortint rocós que anomenen la Rocassa, des d'aquesta atalaia la vista de la vall d'Anglès amb les muntanyes al fons és magnífica, i sota els meus peus l'església de Sant Amanç.
Continuem per pista fins arribar al cim on hi ha l'ermita de Santa Bàrbara.
L'actual ermita de Santa Bàrbara es troba estructurada en dues parts, des de la seva restauració per l'associació Amics de Santa Bàrbara: per una banda tenim el que seria el refugi lliure, obert a tothom amb una magnifica taula i una llar de foc; i una altra part restringida als socis o col·laboradors en la construcció. D'altra banda tenim l'ermita pròpiament, amb el seu airós campanar d'espadanya.
El camí de tornada el farem sense cap dificultat perquè està molt ben senyalitzat. És un camí molt agradable que transcorre entre castanyedes, alzinars i pinedes. Es fa curt doncs prenem les dreceres, primer el Pla de Llancers i un xic més avall la font dels Gossos per arribar a Bellveí, a la meva dreta. Entrarem al poble per la barriada del Puigbell. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada