Sant Romanç de Sidillà amb bicicleta


Diumenge, 20 de maig de 2018



SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament) a les 8:00 del matí.
ACCÉS: Es surt de Bordils directament amb bicicleta.
LOCALITZACIÓ: Gironès, Baix Empordà
RECORREGUT: Bordils, St. Joan de Mollet, Flaçà, St. Llorenç de les Arenes, St Romans, Colomers, Sobrànigues, Flaçà, Mollet i Bordils
DURADA: unes 2,5 hores més les parades.

DESNIVELL:  uns 100 metres de desnivell acumulat.
DIFICULTAT:  Baixa. 20 km.
INSCRIPCIONS: No cal inscriure’s.


DESCRIPCIÓ:
Sortida amb bicicleta per la ribera del Ter, per anar a descobrir les runes de St. Romans de Sidillà, en el terme de Foixà però a tocar de Colomers.

El recorregut el començarem anant cap a la zona de la palanca per agafar el camí de Rissec cap a Mollet, travessar el nucli de Flaça i arribar fina a St. Llorens de les Arenes, ja en l'extens terme de Foixà. A St. Llorens ens desviarem per a seguir el meandre del riu Ter i descobrir el curiós extrem de sorrenc del turó i la Pineda que s'hi estén. Feta tota la volta del meandre, trobarem les runes de St. Romanç de Cidillà o St. Romà de les Arenes.
És un temple preromànic, probablement dels segles X-XI tot i que també s'han proposat dates molt anteriors, segles VII-VIII; tanmateix, no apareix documentat fins als segles XIII i XIV, època final del poblat de Sidillà, que quedà abandonat a partir d'aleshores, també sense quedar clars els motius de l'abandonament. Podeu consultar més informació a la Wikipedia o a Artmedieval:


La tornada la començarem travessant el riu per la presa de Colomers i tornant a resseguir el meandre, aquest cop però per l'altra riba, fins a trobar el nucli de Sobrànigues, per camins fins aquí i tornar a travessar per la passera, seguit un altra cop de Flaçà, Mollet i Bordils. Tot i que farem alguna variant per a no repetir tot el
recorregut.

Nota: El recorregut procura evitar les zones asfaltades i busca el major trams possibles de camins. Tot i això, alguns trams (Flaçà - St. Llorenç és el més llarg) són carreteres, que, tot i secundàries, obligaran a seguir les normes de circulació i a prendre les precaucions habituals en aquestes vies.



Recordeu de revisar l'estat de les bicicletes abans de sortir de casa, pressions, canvi, frens... i penseu a portar alguna càmera de recanvi per si hi ha punxades. Entre tots ho arreglarem, però cal que us porteu un mínim de material (càmera pneumàtica de recanvi).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada