RUTA DE L'EXILI - LA VAJOL

13 de desembre de 2015

SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament)
HORA: 8 del matí
ACCÉS: Bordils – La Jonquera – Agullana – La Vajol (amb vehicles propis)
LOCALITZACIÓ: Alt Empordà
RECORREGUT A PEU: La Vajol - Coll de Lli - Les Illes (Catalunya nord) - Coll de Manrella - La Vajol.
DURADA: Unes 3,5 hores més les aturades.


DESNIVELL: uns 600 metres de desnivell acumulat
DIFICULTAT: Mitjana. 11,50 km.
INSCRIPCIONS: No cal inscriure’s.
DINAR: Hi ha la possibilitat de tornar a Bordils o de quedar-se a dinar a la zona. Hi ha diversos restaurants i en podem parlar entre els que siguem. Hi ha, entre d’altres, els següents restaurants: Casa Comaulis, tel. 972 535 175; Manrella, tel. 972 535 223; Ca la Conxita, tel. 972 535 213.DESCRIPCIÓ:
Deixarem els cotxes a l'aparcament de l'entrada de La Vajol, i des d'aquí visitar el monument a l'exili (es troba a escassos minuts de l'aparcament), es torna al poble i es travessa, per agafar la carretera de La Vajol cap al restaurant Can Comaulis. A pocs metres del restaurant es pren el sender a l'esquerra en direcció a Can Barris.

Travessem el bosquet i passem per la Font del Cucut. Arribem al Coll de Lli, on trobem un plafó explicatiu i un monument als polítics que es van exiliar a França per aquest camí. Des d'aquí prenem un sender molt agradable de baixada fins a Les Illes. Travessem el poble i firem a l'esquerra per prendre la carretera que puja al Coll de Manrella, on hi ha el monument a Lluís Companys. A pocs metres del Coll de Manrella prenem un trencall a l'esquerra (senyalitzat per Itinerània, amb marques grogues), que ens durà de tornada al poble.


Si hi ha temps, farem una petita segona part per arribar a la Mina Canta, travessant el poble, en direcció a Maçanet de Cabrenys, pel camí del cementiri. Abans del trencant de la Mina veurem la casa de Can Barris (on es van amagar nombrosos personatges il·lustres i polítics durant el seu exili). Prenem la pista cap a la Mina, on arribem en pocs minuts. Al costat de la Mina hi ha un pollancre de grans dimensions. Desfem el camí d'anada per tornar al poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada