CAMÍ DELS ENGINYERS

Diumenge, 9 de setembre de 2012


SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament) a les 6:00 del matí.
ACCÉS: Bordils – Ribes de Freser – Queralbs (La Farga, trencant del Serrat) – Central del Daió. (amb vehicles propis)
LOCALITZACIÓ: Ripollès.
RECORREGUT: Central del Daió – Salt del Grill – Gorgues del Freser – Refugi de Coma de Vaca – Coll dels homes – Camí dels Enginyers – Barraca de les Pedrisses – Les Ribes.
DURADA: unes 6 hores més les parades.
DESNIVELL: uns 1100 metres de desnivell acumulat.
DIFICULTAT: Alta. Cal anar ben protegit si fa molt de sol.
INSCRIPCIONS: No cal inscriure’s


DESCRIPCIÓ:

Recorregut per la vall del Freser, primer remuntant en direcció al refugi de Coma de Vaca, resseguint el riu i les seves gorgues i salts al començament, per agafar alçada i tenir les primeres panoràmiques del camí dels enginyers, del canal de la central del Daió i dels cingles del vessant sud del Torreneules. Al capdamunt arribarem al pla de les Eugues i el refugi de Coma de Vaca. Portarem una mica menys de tres hores.

Del refugi sortirem en direcció a Núria pel Camí dels Enginyers, camí que es va crear per al projecte d’una presa en la zona de l’actual refugi que no es va dur a terme. Passarem per diferents torrents, amb el punt més delicat al Clot de Malinfern, on uns passamans i escalons en permetran superar-lo amb facilitat.

Deixarem el camí dels enginyers en l’extrem de la vall, al costat de la cabana de les Pedrisses (molt mal estat) per començar el fort descens entre prats i corriols, pel que era un dels punts d’entrada dels ramats cap als prats de Nuria, travessant el canal que es dirigeix a la central i arribant a les Ribes, on acabarem de resseguir el camí de pujada fins a la central del Daió.


Notes:

El camí és llarg, penseu a portar esmorzar i dinar.

A l’arribada, al costat dels aparcaments hi ha gorgues on poder-se remullar o treure la suor. Qui vulgui, cal que porti els estris necessaris: No caldrà dur-los a sobre durant la caminada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada