CAP DE SETMANA A ANDORRA

Cap de setmana, 21 i 22 de juliol de 2012


SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament) a les 5:00 del matí del dissabte 23.
ACCÉS: Bordils – Andorra la Vella (amb vehicles propis)
LOCALITZACIÓ: Principat d’Andorra.

RECORREGUT:
Dissabte dia 21: La Vall del Madriu (Declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2004): Estany d’Engolasters – refugi Fontfreda – refugi Riu dels Orris – refugi Fontfreda – Bordes de Ramió – carretera de la Comella.
DURADA: unes 6 hores.
DESNIVELL: 600 metres acumulats
DIFICULTAT: Mitjana / Alta

Diumenge dia 22: Carretera de Ransol (1954 m) – Font dels Clots de la Llosa – Estany de Ransol (2440 m) – Estany dels Meners (2618 m) – Collada dels Meners (2724 m) – Pic de la Serrera (2912 m) i retorn.
DURADA: unes 5 hores.
DESNIVELL: 960 metres acumulats
DIFICULTAT: Alta

RETORN: El mateix diumenge 22 a la tarda

INSCRIPCIONS: Imprescindible inscriure’s trucant al telèfon 972491084 (Narcís) abans de diumenge 15 de juliol. Caldrà fer un pagament de 35 euros amb transferència al compte: 0075-0565-82-0701332908, excepte que es faci la reserva de l’hotel de manera personal.

ALLOTJAMENT: En un hotel d’Encamp o Canillo, en règim d’allotjament i esmorzar. Preu aproximat: 35 euros per persona en habitació doble.

OPCIÓ ALTERNATIVA: Sortir el divendres dia 20 i allotjar-se en un hotel o càmping preferiblement d’Encamp o Canillo (per la proximitat al lloc de sortida). En aquest cas caldrà fer la reserva del lloc d’allotjament de manera personal.

DESCRIPCIÓ:

La Vall del Madriu:

La vall del Madriu-Perafita-Claror és un paisatge cultural, una obra conjunta de l’home i la natura de gran excepcionalitat i amb importants valors estètics, històrics i culturals. La vall conserva molts elements i les estructures d’explotació, organització i gestió dels recursos naturals (boscos, pastures, bordes, camins, aigua...) que mostren la utilització i l’evolució d’aquest territori al llarg de la història. De gran valor identitari, la vall ha esdevingut un testimoni viu de la història i les formes de vida d’un país rural de muntanya. Paratges d’una bellesa extraordinària són fruit de la interacció de l’home amb el medi.

L’interès essencial de la vall d’origen glacial, que drena la conca secundària més gran d’Andorra, es fonamenta en la densitat elevada d’elements de valor patrimonial naturals i culturals que apareixen concentrats, en un estat de conservació excel•lent, en una superfície relativament petita de 4.247 hectàrees.

Plataformes ciutadanes, organismes no governamentals com ICOMOS i diverses administracions públiques, que vetllen per la salvaguarda del patrimoni cultural i natural, han treballat per donar a conèixer els valors d’aquest paratge únic en el territori andorrà. En reconeixement a l’excepcionalitat d’aquest espai, l’any 2004 la vall del Madriu-Perafita-Claror va ser declarada per la UNESCO paisatge cultural PATRIMONI MUNDIAL.

Font: Govern d’Andorra


Pic de la Serrera:

Hi ha sis pics que superen els 2.900 metres al Principat d’Andorra. El Pic de la Serrera és el cinquè per ordre d’importància. Es troba enclavat en les valls de Ransol i Sorteny i és frontera natural amb França. Les vistes espectaculars sobre la Pica d’Estats i l’Aneto-Maladeta, així com l’extraordinari recorregut pels estanys de Ransol i Meners, fa que pujar al Pic de la Serrera sigui una ruta inoblidable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada