SERRA DE LLABERIA (Cingles de Dòvia)

Dissabte 12 i diumenge 13 de novembre de 2011

SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament) a les 4 de la tarda del dissabte dia 12.
ACCÉS: Bordils – Mont-Roig del Camp – Pratdip. (Amb vehicles propis).
LOCALITZACIÓ: Baix Camp (Tarragona)

RECORREGUT: Pratdip (223m) – Crestes de la Seda – Pas del Ciscus (693m) – Portell de les Canals (735m) – Font del Mont-redon (761m) – Mont-redon (859m) – Portell de la Roca Mitjanera (Cavall Bernat) (804m) – Camí del Recingle – Canal del Roc (855m) – Collet dels Colivassos (817m) – Portell de la Dòvia (670m) – Portell del Carreter (668m) – Camí de la Forestal – Portell i grauets de l’Estudiant (560) – Sender dels Solans – Pratdip (223m).
DURADA (diumenge): unes 7 hores més les parades.
DESNIVELL: uns 1.010 metres de desnivell acumulat.
DIFICULTAT: Alta.

INSCRIPCIONS: Cal inscriure-us abans de la mitjanit del dimarts dia 8 de novembre per tal de poder reservar allotjament. Heu de trucar a en Narcís, tel. 972.491.084.

ALLOTJAMENT: En funció del nombre de persones inscrites podrem anar a una casa de turisme rural a Pratdip o a un hotel de Mont-roig del Camp o Cambrils. El preu està a l’entorn de 20 euros per persona (només dormir).

DESCRIPCIÓ:

La Serra de Llaberia és una serra de la Serralada Prelitoral Catalana entre les Muntanyes de Prades i les Muntanyes de Tivissa-Vandellòs. Són característics d'aquesta serra els cingles calcaris molt regulars i clars.
El paisatge de la serra transmet la sensació de lloc remot, aïllat, amb serres de difícil accés i desconegudes però alhora properes a tot el Camp de Tarragona. Les parts elevades de la serra mostren una important variació cromàtica estacional gràcies als arbres caducifolis que esquitxen els alzinars. Les parts baixes, normalment dominades pel pi blanc, no experimenten aquesta dinàmica. Al llarg del temps, l’escassa activitat humana en aquests paratges ha evitat alteracions importants del paisatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada