MONT VALIER (Estat Francès)


Dies 24 i 25 de juliol.

SORTIDA: Bordils (Plaça de l’Estació a les 6:00 del dissabte dia 24 de juliol)
ACCÉS: Bordils – La Jonquera – Perpinyà – Foix – St. Girons – Pàrquing Pla de Lau (Vall du Ribérot).
LOCALITZACIÓ: Ariège (Estat Francès)
RECORREGUT A PEU DISSABTE: Pàrquing del Pla de Lau – Salt de Nérech – Salt de Lauze – Refugi de Caussis – Refugi d’Estagnous (aquí hi farem nit). DURADA: Unes quatre hores i mitja. DESNIVELL: 1246 metres de pujada.
RECORREGIT A PEU DIUMENGE: Refugi d’Estagnous – Coll de Faustin – Mont Valier – Pàrquing del Pla de Lau. DURADA: Una hora mitja fins al cim del Mont Valier i cinc hores fins al pàrquing. DESNIVELL: 592 metres de pujada i 1838 de baixada.
DIFICULTAT: Alta muntanya.

DESCRIPCIÓ : Sortirem de la idíl•lica vall de Ribérot, ens endinsarem en les esplendoroses fagedes i trobarem uns impressionants salts d’aigua...
Per altra banda, el Mont Valier és, sens dubte, el cim més bonic del Causserans i fins i tot de tota l’Ariège. Els nadius de la regió l’anomenen “El senyor” car es divisa molts quilòmetres enllà des de la plana.
La seva ascensió està considerada, per alguns, un pelegrinatge. Aquesta bonica muntanya deu el seu nom al bisbe Valerius que protagonitzà la seva primera ascensió en el decurs del segle V.

Accediu al programa

INSCRIPCIONS: Imprescindible inscriure’s abans del dia 23 de juny, per poder reservar lloc al refugi d’Estagnous. Heu de trucar a Narcis Anglada, Tel. 972491084.

PREUS DEL REFUGI (OPCIONALS):
Esmorzar: 6,00 euros.
Dormir: 13,00 euros.
Sopar: 15,00 euros.
Mitja pensió: 34,00 euros.
A migdia hi ha diferents opcions amb preus diferents. Uns 10 euros aprox.
Lloguer de tendes de tres places amb matalàs: 15 euros.
Hi ha altres serveis. Trobareu informació complementària a l’adreça web:
http://www.ariege.com/refuge-estagnous/
El refugi d’Estagnous va ésser construït l’any 1912 pel Touring Club de France i utilitzat per els excursionistes que pujaven al Valier i per els caçadors d’isards. A la segona guerra mundial fou emprat per els patriotes francesos que fugien del nazisme fins a ser destruït totalment i refet l’any 1976. La seva darrera renovació data de l’any 2000. Te 70 confortables places, així com un bon servei.

DESPLAÇAMENT DES DE LA JONQUERA FINS AL PLA DE LAU:
OPCIÓ A:
Una vegada a La Jonquera per autopista A-9 fins enllaçar amb l’A-61 (direcció Tolosa de Llenguadoc-Toulouse en francès). Sortida 6 (direcció Foix) . A Foix agafar la carretera DM7 direcció St. Girons. (aquí veure **) fins al pàrquing del Pla de La Lau.

Total Km. : 402 Km. Temps aprox.: 3,45 h. + preu autopista

OPCIÓ B:
Una vegada a la Jonquera per autopista A-9 fins a Perpinyà- sortida 5 Perpinyà Nord – Andorra La Vella ...
A la rotonda agafar direcció N9 – Perpinyà Centre.
Seguir direcció Perpinyà Centre – Narbona – Foix – Aeroport.
Anar paral•lel al riu i a la rotonda/o desviament agafar la sortida de la dreta per travessar el riu. Estem a la D-900 ( Carretera que va paral•lela a l’autopista).
A la rotonda agafar direcció Foix – Estagel - Aeroport i per la D 117,carretera i manta cap a Foix . Seguir cap a St. Girons per la D 117 (aquí veure **)

Total Km. : 301 Temps aprox.: 4, 20 h.

**De St. GIRONS al pàrquing del Pla de La Lau

A St. Girons arribarem per la D 117 i la seguirem pel cinturó de ronda (Boulevard General De Gaulle). Trobarem una rotonda. Seguir. Una altra rotonda, Seguir. Una altra rotonda. Seguir i a la 4a. rotonda, farem tot un gir i agafarem la ctra. D 618 , a 5 Km. trobarem Moulis . A 3,5 Km .Engomer . Al cap de uns 3,5Km. més, trencar i agafar la D-4 cap a Castillon en Causserans.
Passat les Bordes sur-Lez, agafarem direcció Ayer , Sarrat i parquing Pla de La Lau (Vall du Riberot)

De la D-117 a Foix : 130 Km.
De Foix a St. Girons: 45 Km.
De St. Girons al pàrquing de la Lau: uns 30 minuts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada