NAIXEMENT DE LA MUGA

Diumenge, 12 d’octubre

SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament) a les 7:00 del matí.
ACCÉS: Bordils – Maçanet de Cabrenys – Costoja – Vila Roja, amb vehicles propis
LOCALITZACIÓ: Principat d’Andorra
RECORREGUT: Pla Castanyer, Hostal de la Muga, Mas Subiràs, Coll del Faig del Migjorn, Pla de la Muga,  Naixement de la Muga, Pla de la Muga, Coll del Faig de Migjorn, Puig del Casso, La Creu de Fusta, Sant Julià de Ribelles, Mas Subiràs , Sant Corneli, Hostal de la Muga
DURADA:  unes 6 hores en total (sense les aturades).    

DESNIVELL:  uns 750 metres de desnivell acumulat.
DIFICULTAT:  Mitja. 12 km.
INSCRIPCIONS: No cal inscriure’s

DESCRIPCIÓ:

Per arribar-hi  cal  anar a Costoja (comarca del Vallespir, Catalunya nord -França), agafar la carretera de Vila-roja, en arribar a la cruïlla del poble,( no cal anar-hi) continuar  per la mateixa carretera de la qual venim fins al final del quitrà, som a Pla Castanyer.

Sortida - arribada Pla Castanyer (Vallespir).

Sortim del Pla Castanyer, agafarem la pista que surt en direcció oest , que amb uns 20 minuts ens portarà a l’hostal de la Muga, on agafarem la pista que va d’Albanyà fins al mas Subiràs. Aquí seguim un corriol, que amb uns 45 minuts ens deixarà al coll del Faig de Migjorn. Continuarem fins al pla de la Muga i fins al naixement de la Muga.

Tornarem enrera fins a trobar el camí que surt en direcció sud-oest i que ens portarà al Pla de la Muga, el creuarem i baixarem per la carena direcció sud-est fins al coll del Faig de Migjorn.

Seguirem tota  la carena  fins al Puig del Cassó, baixarem per la mateixa carena tot passant per la Creu de Fusta, aquí trobem la pista forestal que ens baixa a Sant Julià de Ribelles. Retornarem a la Creu de Fusta agafarem el camí que marxa més de pla (direcció nord-est)  ens portarà al mas Subirana , seguirem la pista fins ben passat un revolt (direcció nord)  que surt al camí que baixa a l'ermita de Sant Corneli (direcció nord-est) i segueix sempre el Clot de Sant Corneli) , trobem la pista, la seguirem (direcció oest) fins a l'Hostal de la Muga.

Aquí el camí surt per sota l'era  (direcció est) i ens portarà  a la pista forestal que ens retornarà al Pla Castanyer (direcció nord-est).





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada