ANEM A FIRES A GIRONA 2014

Diumenge, 26 d’octubre

SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament) a les 8:00 del matí.
ACCÉS: Aquesta no hi ha recorregut amb cotxe.
LOCALITZACIÓ: Gironès
RECORREGUT: Torrent de Palagret, Pins d’en Ros, Riera de Palagret, el Bou Vell, Puig Estela, camí vell dels Àngels, Girona. Tornada opcional per St. Daniel, St. Miquel, Celrà i Bordils.
DURADA:  unes 3 hores d’anada i 3 hores de tornada (opcional) sense les aturades.    

DESNIVELL:  uns 320 metres de desnivell acumulat a l’anada i 320 a la tornada.
DIFICULTAT:  Mitja. 13 + 13 km.
INSCRIPCIONS: No cal inscriure’s

DESCRIPCIÓ:

Aquesta sortida es planteja amb dues opcions, només anar fins a Girona i fer la tornada amb transport públic o altres mitjans o anar i tornar a peu per dos recorreguts diferents.
L’anada la començarem en direcció a la cooperativa per travessar la carretera i la via del tren per la llera del torrent de Palagret (aprofitant que ha quedat una mica neta de les últimes torrentades) fins als pins d’en Ros. El camí ens vorejarà les últimes cases urbanitzades de Celrà, passant per l’alzina de Can Tabernet.
Començarem a pujar passant pel darrera de Can Taberner, passant pel turó del Bou Vell i anant a trobar la pista que puja des del Castell de Mabarrera i que ens porta a Cal Dineret i les seves bones vistes del camí que haurem recorregut i de la muntanya dels Àngels.
Arribarem a la pista que porta a St. Miquel però que seguirem en direcció oposada pel Puig Estela i el Puig de les Àligues fins a trobar el camí vell dels Àngels.
Seguint aquest corriol baixarem fins a la Vall de St. Daniel, per entrar a Girona pel barri bell, per la porta de St. Cristòfol, baixarem per les escales de la Catedral i “anirem a fires”.
Els que decidim tornar amb transport públic podem arribar fins a l’estació de tren i autobusos o haver previst el retorn amb amics, parents o servei de taxis.
Els que decidim tornar a peu, començarem passant per St. Pere de Galligans i el Monestir de St. Daniel. Seguirem el camí que ens porta fins a St. Miquel passant per Can Lliure i les runes de Cal Cabrit.

Baixarem per la Creu Palomera i travessarem aquest cop el centre de Celrà per anar a buscar una altra vegada el Torrent de Palagret i seguir la Sèquia Vinyals fins a Bordils.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada