SORTIDA A SETCASES - PIC DE LES AGUDES

Diumenge, 18 de juny de 2017

SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament) a les 7:30 del matí.
ACCÉS: Bordils – Setcases
LOCALITZACIÓ: Ripollès
RECORREGUT: Setcases, GR11, Coll de Lliens, Pla de les Bigues, Puig de les Agudes (Pic de Bac), Socarrats, Setcases.
DURADA: unes 4 hores més les aturades.

DESNIVELL:  uns 700 metres de desnivell acumulat.
DIFICULTAT:  Mitjana. 8,5 km.
INSCRIPCIONS: No cal inscriure’s.


A Setcases, sortim de l'aparcament del costat de La Cabanya (Tocant a la carretera) travessem el pont, i ens enfilem per la dreta, amb pendent considerable. Anem seguint el camí marcat (GR 11), passant per magnífics paisatges. Travessem per la Jaca de les Eugues, i al cap de poc passem per una tanca. Hem d'estar atents, ja que al cap de poc trobem un pal indicador, i ens hem d'enfilar cap a la dreta, fins el Pla de les Bigues. Aquí també cal estar atent, ja que el GR segueix a l'esquerra, i nosaltres hem d'anar seguint filat a la dreta, que ens durà ja fins al cim.
Les vistes des del Pla de les Bigues i el Puig de les agudes ens permeten contemplar, des d'un balcó privilegiat i poc habitual, tota la olla d'ull de Ter cap al Nord, des de Pastuira a Costabona, però amb continuïtat cap al Balandrau i Puigmal cap al Nord-Oest i el Canigó al Nord-Est i seguint en els 360º amb el Coll d'Ares, Comanegre, Serra Cavallera, Taga... i fins a on ens arribi la vista.


Per a baixar, no hi ha ruta definida fins molt avall. Així que cal seguir sempre en direcció cap a Setcases, entre prats i travessant algun tram emboscat, sense preocupar-nos pel camí. Durant molt de tros anem veient les darreres cases del poble de Setcases, per la dreta. Quan trobem camí, el seguim cap a les runes de la cabana de Socarrats i seguidament el corriol ens retornarà al poble pel mateix punt d'inici.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada