CAP DE SETMANA A ANDORRA

Pic de l’Estanyó i Estanys del Juclar (Andorra)


Cap de setmana, 3 i 4 de setembre

SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament) a les 5:00 del matí del dia 3 o el divendres dia 2 de setembre per la tarda (a concretar).
ACCÉS: Bordils – Andorra – Canillo, amb vehicles propis
LOCALITZACIÓ: Principat d’Andorra
RECORREGUT: Veure detall més endavant.
DURADA:  veure detall més endavant.    

DESNIVELL:  uns 1.160 + 510 metres de desnivell acumulat, respectivament.
DIFICULTAT:  Alta i fàcil respectivament.
INSCRIPCIONS: Obligatori haver-se inscrit, abans del divendres dia 26 d’agost, al tel. 972491084 (Narcís) per tal de fer les reserves d’hotel necessàries. A títol orientatiu, però pendent de concretar, és que una habitació doble a Canillo, en règim de mitja pensió, pot costar a l’entorn de 70 euros per nit.

  
DESCRIPCIÓ:

Recorregut: Pic de l’Estanyó. 2915 m.
Dissabte 3 de setembre de 2016
L’itinerari se situa dins el Parc Natural de la Vall de Sorteny.

Descripció:
Es surt de l’aparcament de la Canya de la Rabassa. I l’ascens al pic de l’Estanyó és molt variat i ens sorprendrà la seva aresta.
La vista a tota la Vall de Sorteny és immillorable. Una vegada assolit el cim, les vistes de tot el principat són extraordinàries. La baixada es fa per les seves pales, amb uns pendents sostinguts.
Durada: unes 6 hores (sense les aturades). 3 h i 15 min la pujada i 2 h i 45 min la baixada.
Desnivell: uns 1157 metres de desnivell acumulat
Dificultat: Difícil.

Per a més informació i fotografíes:

https://silvanmountain.wordpress.com/2013/08/17/pic-de-lestanyo-per-la-vall-de-sorteny/
Recorregut: Estanys del Juclar.
Diumenge 4 de setembre de 2016

Descripció:
L’excursió als Estanys de Juclar és una de les excursions indispensables a Andorra, ja que l’Estany de Juclar és el llac més gran del país i no hi ha molt desnivell a salvar. L’entorn és magnífic, tant l’accés per la Vall d’Incles, com les vistes dels pics que ens envolten.
Des del Tarter (i abans de Soldeu) s’agafa l’estreta carretera de la Vall d’Incles (uns 3 km) i es deixa el cotxe al pàrquing que hi ha al final, passat el pont de la Baladosa. Potser tanquen la carretera a les 10.00 i llavors cal agafar un bus. (pendent de confirmar si el mes de setembre tanquen la barrera).
Comencem a caminar. Després de travessar el riu Incles, se segueix per la pista forestal. Al cap de poc temps, arribem a una desviació (amb cartells) on surt el camí per pujar a l’Estany de Siscaró. Nosaltres seguim recte cap als Estanys de Juclar. De seguida creuem un pintoresc pont de pedra al costat d’un berenador.
El camí va agafant inclinació i el terreny es torna més pedregós. Fins que arribem a la Pleta de Jucal, on el sender planeja i si ens desviem una mica cap al barranc, hi ha unes excel·lents vistes de la Vall d’Incles. Han construït un mirador, sembla que fa poc, en honor a unes persones tristament mortes en un accident d’helicòpter.
Creuem la pleta i arribem a una estació meteorologia i de nou el camí transcorre superant blocs de pedra. Al cap de poc temps, arribem a la presa del Primer Estany de Juclar (el més gran). Des d’aquí es pot anar al refugi de Juclar (guardat) o seguir fins al segon estany.

Durada: unes 3 hores (sense les aturades)
Desnivell: uns 510 metres de desnivell acumulat
Dificultat: Fàcil. 9,50 km. aprox.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada