RUPIT I SALT DE SALLENT

Diumenge, 20 de maig de 2012

SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament)
HORA: 9 del matí
ACCÉS: Bordils– Rupit
LOCALITZACIÓ: Collsacabra- Rupit
RECORREGUT A PEU: 6 km (veure descripció)
PREVISIÓ DURADA: 2h 30 min
DINAR: Portar dinar

DESNIVELL: ruta plana
DIFICULTAT: Baixa. Edat recomanada: + 3 anys.
INSCRIPCIONS: S’agrairia que es confirmés l’assistència per mail

DESCRIPCIÓ:
Rupit és un poble on hi ha molt més que veure a part del pont penjant i els seus carrers empedrats. Es tracta d’una ruta que té poc desnivell acumulat i transcorre per bons camins. Si que caldrà dur unes botes en condicions ja que podem trobar-nos amb trams molt humits i una mica relliscosos.

En arribar a Rupit deixarem el cotxe a l’ampli aparcament que hi ha a l’entrada del poble i ens dirigirem cap l’església passant pel pont penjant que creua la riera de Rupit.

Saltants del Rodor. En arribar a aquests saltants el camí baixa (aquí es on unes botes ens aniran molt bé ja que degut a la humitat el terra rellisca una mica) i en cinc minuts sortim a l’inici d’una petita pista on veiem la font de la Pomareda. Des del costat de la font podem baixar a veure el Saltant de Sabaters que es troba al costat mateix.

Retornem al camí principal i seguim el nostre descendint. Ràpidament divisem l’Agullola de Rupit (una agulla sortint de la cinglera més enllà del salt de sallent) i en 10 minuts arribem al Salt de Sallent.

En arribar al Salt de Sallent sortim del bosc i ens trobem just a sobre de la cinglera del Collsacabra. El salt té una caiguda d’uns 80 metres i quan porta força aigua és espectacular.

Caminant per la pista gaudim de bones vistes cap a les Guilleries i la zona de la Mare de Déu del Far. En el punt on la pista fa un gir a la dreta veurem un petit prat a l’esquerra, si el travessem tindrem bones vistes del Salt de Sallent i de part dels salts que segueixen. Aquest punt és el Mirador el Roquer.

Retornem a la pista i només caldrà caminar uns metres per trobar el trencant a Sant Joan de Fàbregues. Ens desviarem del camí per anar a veure aquesta església del segle XI.

Tornarem a la pista que havíem deixat i ens enfilarem cap al mirador dels Bassis, aquest mirador és una talaia perfecte per tenir una vista magnífica de la cinglera que arriba fins a la Mare de Deu del Far, de la zona de l’Agullola i de tota la vall que arriba fins a Sant Martí Sacalm. Llaovors només caldrà que baixem per les escales que trobem davant Santa Magdalena i que baixen cap a la riera i que seguim el camí. Després de travessar un bonic pont de pedra enfilem la rampa empedrada per la que hem baixat al principi de la ruta i finalitzem a la plaça major, just al costat de l’església.


RECOMANACIONS:
- Els menors de 4 anys han d’anar a l’esquena d’un adult en una motxilla adequada.
- Caldrà travessar el riu i el lloc és humit i relliscós, us recomanem portar calçat adequat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada