El Puigmal des de PlanolesDiumenge, 17 de juny de 2018SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament) a les 6:00 del matí.
ACCÉS: Bordils a Planoles (Ripollès) amb vehicles propis.
LOCALITZACIÓ: Ripollès.
RECORREGUT: Collet de les Barraques, Pas dels lladres, Puigmal, Torrent de les clots i Font de l’home mort.
DURADA: unes 5 hores més les parades.

DESNIVELL:  uns 1300 metres de desnivell acumulat.
DIFICULTAT:  Mitja-Alta. 16,50 km.
INSCRIPCIONS: No cal inscriure’s.DESCRIPCIÓ:


Recorregut circular per a pujar al Puigmal, però fugint dels llocs més habituals i concorreguts de Fontalba o Núria.

L'inici el farem des de la zona del Refugi Corral Blanc de Planoles, al Collet de les Barraques, on s'arriba per una pista asfaltada des de Planoles.

La caminada la iniciarem carenant per la serra de Vaquerissa fins al Puig de Dòrria (2547m) i el Pas dels Lladres, aquí canviarem de direcció, ara ja encarats cap al Puigmal, amb un peu al Ripollès i l'altre a la Cerdanya fins al cim del Puigmal (2910m).

Baixem pel camí de Fontalba, però just un cop baixat el tram més complicat del camí agafem cap a la dreta, per baixar per la Baga de les Clotes. En la part baixa retrobarem la zona de la Font de l’Home mort que ja vàrem visitar fa un parell de temporades, aquella vegada pujant des de Queralbs.

Quedarà només un petit tram de pujada fins a recuperar el punt d'inici, al Collet de les Barraques.

Notes:
Com que la sortida és llarga i el punt d'inici és prou lluny, aprofitarem les hores de sol sortint força aviat de Bordils. Si algú no vol matinar i està interessat, pel vostre compte podeu preguntar per dormir al Refugi, o fer nit en furgonetes (qui en tingui). Digueu-ho al grup per si algú més s'anima.

Tenir en compte que és alta muntanya, fent carena i sense ombres, prendre les precaucions habituals de primavera per  fred/calor i insolació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada