TORRENT DE LA MASICA (VALLFOGONA)

Diumenge, 23 d’octubre

SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament) a les 8:00 del matí.
ACCÉS: Bordils a Vallfogona de Ripollès.
LOCALITZACIÓ: Ripollès
RECORREGUT: Vallfogona – Pont Vell – Molí de dalt – La Tosca – Era d’en Paixana – Bauma del Boer – Gorg del Baix – Gorg de Dalt – Rec de la Font del Bisbe – Forn de Calç - Vallfogona.
DURADA:  unes 4,5 hores aproximades.    

DESNIVELL: uns 400 metres de pujada i 400 de baixada.
DIFICULTAT:  Baixa. 9 km.
INSCRIPCIONS: Cal inscripció si s’opta per dinar a Vallfogona ja que caldrà reservar. La inscripció cal fer-la abans del diumenge dia 16 trucant al 972491084 (Narcis). Preu: 17 euros el menú per adults i 10 euros el menú infantil. En cas de no fer inscripció es podrà participar en la sortida sense tenir garantit el dinar.

DESCRIPCIÓ:

El Torrent de la Masica es un petit rierol d’aigües molt netes i transparents, forma petits gorgs i salts, a on, degut a la calç dissolta en l’aigua es formen petites però espectaculars capes calcaries.

Aquesta ruta que us proposem surt de Vallfogona de Ripollès i passa per el Pont Vell ( medieval S. XIV ), el Molí de Dalt,  la Tosca, l’Era d’en Paixana ( esmorzar ), seguirem ja per el costat del torrent per mig de bosc de ribera de boix i avellaners fins la Bauma del Boer, Gorg de Baix i Gorg de Dalt, a partit d’aquest punt deixarem el Torrent de la Masica i seguirem el Rec de la Font del Bisbe per el mig d’una esvelta fageda i amb pujada una mica més forta fins el Forn de Calç. Fins ara, cada punt de referència es de 5 a 15 minuts de l’anterior i d’ara endavant seguirem pel mig de fagedes i boscos de pi roig amb unes vistes magnifiques dels colors de les fagedes a la tardor fins a un collet ( 30 minuts ) a on trobarem una pista que seguirem fins el trencant de la Teuleria, a on arribarem en uns 25 minuts, desprès tornarem a la Tosca ( 2 minuts ) i al poble per el mateix camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada