SERRA DE VIVERS, SERRA DE MALFORAT I CALÇADA ROMANA DE CAPÇACOSTA

Diumenge, 1 de desembre de 2013


SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament) a les 8:00 del matí.
ACCÉS: Bordils – Pas dels Traginers (Vall de Bianya) (amb vehicles propis)
LOCALITZACIÓ: Garrotxa
RECORREGUT: Pas dels traginers - St. Martí del Clot - Collet de Barcadura - Serra de Malforat - Coll de Capsacosta - Serra de Vivers - Collada de Capsacosta - Via romana de Capsacosta.
DURADA:  unes 5 hores.    

DESNIVELL:  uns 800 metres de desnivell acumulat.
DIFICULTAT:  Mitjana.
INSCRIPCIONS: No cal inscriure’s



DESCRIPCIÓ:

Sortida i arribada al pas dels Traginers, situat al municipi de Vall de Bianya. Carretera C- 26, a l’alçada del mas la Coromina, lloc d’inici de la recuperada Via Romana del Capsacosta. Bon aparcament per a varis vehicles.
Iniciem la marxa transitant escassos metres per la C-26 en direcció a Camprodon. Trenquem a la dreta en un rètol que mena a Sant Martí del Clot i passa pel costat de la pollancreda de la font del Padrí. Aquest camí asfaltat ens porta al veïnat de Sant Martí del Clot. Agafem unes escales a mà dreta i pugem a visitar el mas i l’església. Sant Martí del Clot es coneix també amb el nom de Sant Martí de Tornadissa. El nom de Clot, més utilitzat darrerament, significa "clot o concavitat per a rebre les aigües que baixen de les muntanyes".
Retornem al camí ample i ens atansem al mas de la Vilotja. Aquí, on sembla acabar-se el camí, giravoltem la cas i encarem un molt dreturer camí. Aquest bonic corriol que, ha estat recentment marcat amb el groc d’Itinerànnia, compta amb unes molt visibles marques de color blau des de fa molts anys. Aquests senyals ens portaran sense dificultats, que no siguin els naturals esbufegs, al marcat collet de la Barcadura.
Ara abandonem les marques grogues i ens toca una llarga i trencacames marxa per les serres de Malforat i Vivers. Les contínues oscil·lacions per unes bellíssimes carenes amb múltiple i rica varietat de vegetació ens porta pels caps ( petit i gran ) de la Baga, Malforat, la portella del Coll, Migjorn, coll de Migjorn i el collet del Cortal.
Travessem l’antiga carretera de Capsacosta just per el coll i tornem a pujar a la carena. Per sobre de la fageda de Maibosc ens atansem a la portella de Sant Salvador. En aquest indret deixem, a la dreta i de pla, el camí que per coll Pregon va a Sant Pau de Segúries. Nosaltres girem i pugem a l’esquerra per a resseguir un esplèndid bosc de faigs i, aviat, sortir al collet de la via romana del Capsacosta.
Via romana avall, passem les ruïnes de can Sargantana, can Ferrer i els Hostalets de Capsacosta. També un acurat oratori amb la imatge de la fugida d’Egipte.
Tan sols ens resta passar dalt el túnel de la carretera C-26, el masos de cal Pere Sastre, la Pineda i el Perot, creuar la riera de Sant de Sant Ponç i som de nou al pas dels Traginers.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada