Castell de Sant Julià

Diumenge, 18 de novembre de 2012
Anulada a causa del mal temps i les previsions meteorològiques.


SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament)
HORA: 10 del matí
ACCÉS: Bordils – Ajuntament St. Julià de Ramis (amb vehicles propis)
LOCALITZACIÓ: Gironès
RECORREGUT A PEU: St. Vicens de les Roquetes, el congost, el cau de les Goges, Sants Metges, castellum fractum (ruïnes ibèriques), castell de St. Julià

HORA PREVISTA ARRIBADA BORDILS: a les 4 de la tarda
ESMORZAR I DINAR: Portar esmorzar i dinar

DESNIVELL: uns 150 metres de desnivell

DIFICULTAT: Baixa. Edat recomanada: + 4 anys.

INSCRIPCIONS: No és necessari

DESCRIPCIÓ:
Recorregut circular per la muntanya del castell de Sant Julià que començarem a l’ajuntament del poble i seguirem cap al congost resseguint la base de la muntanya, per un camí que ara és part de la ruta del Ter i del camí de St. Jaume. Veurem l’església de St. Vicens de les Roquetes i seguirem el camí fins a passar per sota el pont de la N-II, ja dins el congost, on veurem el cau de les Goges. Ens enfilarem per un camí que segueix com a corriol fins al cementiri del poble, que s’ha convertit en un balcó privilegiat del congost i de Celrà. Passarem per l’església dels Sants Metges i per les ruïnes del castell ibèric, castellum fractum (castell trancat), on les vistes a banda i banda de la muntanya permeten controlar tot el territori, des del Cap de Creus al Montseny i el Canigó, amb els pobles de St. Julià, Campdorà, Medinyà, Cervià, Celrà, Bordils... als seus peus. Talaia que, si en el seu moment controlava la Via Augusta, ara controla les principals artèries del territori, N-II, AP-7, ferrocarril i alta velocitat. Segurament no podrem entrar dins del castell de St. Julià que actualment està en obres, però fent la volta podrem endevinar la seva grandària. Finalment tornarem al punt inicial, baixant per camins de muntanya.


RECOMANACIONS:
- Els menors de 4 anys han d’anar a l’esquena d’un adult en una motxilla adequada.
- Si bé el camí és senzill, algun tram és de corriol costerut.
- La sortida és en grup i, tot i que molts coneixeu la zona, és convenient respectar el grup i seguir tots el mateix camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada