MONTSERRAT: LES AGULLES I ELS FRARES ENCANTATS

21 de novembre de 2010

SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament) a les 6 del matí.
ACCÉS: Bordils – El Bruc – Can Massana (amb vehicles propis)
LOCALITZACIÓ: El Bàges.
RECORREGUT: Coll de Can Massana- Collet de Guirló – Cadireta d’Agulles – La Roca Foradada – Coll del Port – Coll del Pas del Príncep – Refugi Vicenç barbé – Coll de la Portella- Collet Guirló- Coll de Can Massana.
DURADA: unes 3 hores. 7,5 km.

DESNIVELL: uns 360 metres de desnivell acumulat.
DIFICULTAT: baixa.
INSCRIPCIONS: No cal inscriure’s


NOTA: La ruta que proposem és molt diferent de la prevista a la programació anual, on anunciàvem una ruta amb grimpades i no apta per a persones amb vertigen. Al final hem optat per una alternativa més a l’abast de tothom.


DESCRIPCIÓ:

Aquest itinerari, curt i espectacular, abraça les regions d’Agulles i Frares Encantats, enllaçant el Camí de l’Arrel amb el Camí de Coll de Port i el Camí del Pas del Príncep, que prenen com a punt d’inici i arribada el Collet de Guirló.

L’itinerari solca la Paret de les Agulles i els Frares Encantats pel seu flanc nord en direcció ponent-llevant fins arribar a Coll de Port on canvia al flanc sud i el recorre en direcció oposada.

La panoràmica d’ambdues regions des dels camins de Coll de Port i del Pas del Príncep es colpidora doncs ens mostra les dues cares de la muntanya; primer, la façana nord amb les seves grans parets, per després mostrar-nos, al girar el Coll de Port, des de l’ample perspectiva que ens dona el Camí del Pas del Príncep, l’esquena del flanc nord emmurallat dels Frares Encantats que atresora una regió farcida de petites agulles de formes capricioses.

Segons el camí ens acosta a la Canal Ample, - que puja al Coll del Portell Estret - i el Refugi Vicenç Barbé, anem descobrint les agulles aglomerades al flac sud-oriental de la muntanya, de noms no menys capriciosos que les seves veïnes de la regió dels Frares Encantats: la central i característica Bola de la Partió amb la seva companya la Bitlla, l’Ou de Colom ...

Per a molts aquesta és una de les regions mes màgiques i entranyables de la muntanya de Montserrat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada