SERRA DE MADRES (2469 m)

18 i 19 de setembre de 2010

SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament, a les 4 de la tarda del dissabte dia 18 de setembre)
ACCÉS: Bordils – La Jonquera – Prada de Conflent – Oleta (Olette) – Cençà (Sansa). A Sansa hi farem nit.
LOCALITZACIÓ: Capcir (Catalunya Nord)
RECORREGUT A PEU DIUMENGE: Coll de Sansa – Carena Serra de l’Os – Roc Negre – Pic de Madres – Font dela Perdiu – Puig de la Pelada – Coll de Passaduc – Torrent de Pontells – Coll de Sansa.
DURADA: Unes sis hores / 17 km.
DESNIVELL: uns 940 metres de desnivell acumulat.
DIFICULTAT: Alta muntanya. Important dur un calçat adequat.

DESCRIPCIÓ : La serra de Madres separa el Capcir del Conflent, i només els contraforts més orientals podrien incloure's a la Fenolleda. Això no obstant, hem escollit el seu pic més alt com a cim comarcal d'aquesta última comarca per la seva singularitat i perquè mereixia una visita entre els cims comarcals. Ens hem permès aquesta llibertat perquè la Fenolleda, tot i que consta a l'Enciclopèdia Catalana com a comarca del Principat de Catalunya, en realitat només hi va pertànyer durant un període curt de temps i ja al tractat de Corbeil (1258) va ser cedida al rei francès.
Sovint ens crida l'atenció aquest nom, que prové de 'mater', en el sentit de deu o naixement d'aigua, amb comparació a matriu, origen. És un nom que es troba en altres llocs i relacionat amb Madrona.
COMENTARI: La ruta correspon a la volta al circ de la coma de Pontells, assolin els pics més alts de la comarca. Amb vistes entre altres al Puigmal, Canigó, Peric, Carlit, plana del Rosselló amb el mar al fons.

INSCRIPCIONS: Imprescindible inscriure’s abans del dia 16 de setembre ja que estem intentant fer reserva d’espai en un refugi. Heu de trucar a Narcis Anglada, Tel. 972491084.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada