EL CANIGÓ

16 i 17 de juliol de 2016

SORTIDA: Bordils (Plaça Onze de setembre / Ajuntament)
HORA: 14 hores (dues de la tarda) del dissabte 16.
ACCÉS: Bordils – Estacionament Randé (amb vehicles propis)
LOCALITZACIÓ: Catalunya Nord
RECORREGUT A PEU: Randé a Marialles (dissabte, 1 hora aprox.) Marialles al Canigó i retorn (diumenge).
DURADA: Unes 4 hores a l’anada i 3-4 hores la tornada més les aturades. La tornada pot tenir alguna versió diferent amb menor o major durada.


DESNIVELL: uns 1.100 metres de desnivell acumulat.
DIFICULTAT: Mitjana-Alta.
INSCRIPCIONS: Ja estan fetes però queda alguna plaça. (Cal trucar al 972491084 – Narcís)
ALLOTJAMENT, SERVEI I PREUS: Ens allojarem al refugi de Marialles on tenim mitja pensió (sopar dissabte, dormir i esmorzar diumenge). Preu:40-44 euros persona.






Descripció:

Des del refugi de Marialles seguim el GR (pintura blanca i vermella) en direcció Sud. Al cap de 10 minuts, el camí travessa el torrent de la Llipodera i enfila entre boscos humits fins al coll Verd (1.861 m), en tres quarts d'hora des del refugi. Seguim pel mateix sender, que passa per la font d'en Martí i baixa fins al riu Cadí.

Un cop creuat el riu (amb més o menys dificultat en funció de l'època de l'any i del cabal que porti) trobem una cruïlla. Deixem el GR (que marxa cap a l'esquerra) i prenem el camí de la dreta (Est), que ens porta fins als plans de Cadí i la cabana-refugi Aragó (2.150 m, 2 hores des de Marialles).

Des de la cabana seguim amunt, direcció Nord Est, tot creuant els prats i deixant el bosc enrere. Al cap de pocs minuts el camí inicia una forta pujada en ziga zagues fins la portella de Vallmanya (2.591m). I des d'aquí, en direcció Nord Oest, fins al peu de la famosa xemeneia, un corredor de pedra que porta directament a la Pica del Canigó. La grimpada (amb passos de grau II) s'ha de fer aprofitant els sortints de la roca, tot seguint les marques de pintura.

Al cim del Canigó (2.784 m) hi ha una taula d'orientació amb uns versos de Jacint Verdaguer i una creu de ferro. Si fa bo, les vistes són espectaculars cap als quatre costats. A banda dels cims veïns i llunyans del Pirineu, es distingeix el Conflent, les planes del Rosselló i l'Empordà i la costa Mediterrània. 


QUÈ CAL PORTAR?:

No és possible fer una descripció detallada, ja que és un tema molt personal. Orientativament:
-   Dinar del dimenge (entrepans o altres aliments)
-   Coses per picar: grana, xocolata, dàtils, fruites, ...
-   Aigua, sucs o altres begudes
-   Roba adequada (cal tenir en compte que pot refrescar a la nit)
-   Capelina, impermeable o paraigües
-   Barret / gorra
-   Crema solar
-   Repel·lent de mosquits
-   Sac de dormir o llençol / coixinera
-   Calçat adequat per alta muntanya

-   Diners (no admeten tarja de crèdit)